Scoala de Franciza IMO

Curs 4 Planul de afaceri al francizei


Cuvantul "blueprint" semnifica in general un desen realizat in cadrul planului unui arhitect. Totusi, dictionarul ofera o a doua definitie a cuvantului: "program de actiune". Programul de actiune al francizei este planul de afaceri al francizatului. Potentialul francizat devine acum arhitect iar schema francizei devine planul de afaceri detaliat al operatiunii.

Fezabilitatea planului de afaceri al francizatului

Primul pas in realizarea unui plan de franciza integrat si cuprinzator este sa determinati fezabilitatea inceperii unei afaceri noi in franciza. Studiul de fezabilitate ar trebui sa permita francizatilor potentiali sa investigheze potentialul de marketing, management, contabilitate, financiar, legal si de castiguri al francizei. Planul de afaceri contine sase sectiuni diferite, detaliate mai jos. Pentru francizele americane, o buna parte din informatiile necesare pentru a dezvolta un plan de afaceri al francizei se obtin din UFOC.
Planul de afaceri al francizei va contine subiectele importante care sunt caracteristice celor mai multe planuri de afaceri. Totusi, studiul de fezabilitate va contine si elemente ce nu se gasesc in planul altor afaceri.
Cele sase sectiuni sunt:
1. sumar
2. marketing
3. management
4. finante si contabilitate
5. aspecte legale
6. anexe

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.