Despre curs

Persoane reprezentative curs

Robert T. Justis


Primul suport de curs a fost elaborat de Universitatea de stat din Louisiana, SUA, Facultatea de Afaceri E.J. Ourso, Institutul de Educatie Antreprenoriala si Afaceri de Familie, Centrul de Afaceri si Tehnologie Louisiana si Centrul LSU pentru dezvoltare a microinteprinderilor.
Persoane reprezentative:

Robert T. Justis
http://www.fbb.ro/home/scoala-de-franciza/despre-curs/robert-t-justis.htm
Robert T. Justis este directorul Forumului International de Franciza din cadrul Universitatii din Louisiana (LSU), presedintele Departamentului de Management si unul dintre directorii Institutului de Antreprenoriat, E. J. Ourso College of Business Administration, Louisiana State University. El a fost presedintele catedrei de franciza din cadrul University of Nebraska. In 1967 Dr. Justis a absolvit Brigham Young University, iar in 1969 si-a obtinut MBA-ul la BYU, precum si doctoratul in Business Administration la Indiana University in 1972. In prezent el preda si efectueaza munca de cercetare in domenii precum franciza, antreprenoriatul, afacerile internationale si practicile strategice de afaceri. El este, de asemenea, Visiting Professor la Kingston University in Londra, Marea Britanie.

In perioada realizarii lucrarii sale de doctorat, Dr. Justis a pus bazele unei mici afaceri, impreuna cu alti doi studenti din Indiana si Florida, afacere care a ajuns la o cifra de peste 2 milioane de dolari americani, pe an. De asemenea, el a fost proprietarul unei afaceri cu insecticide si asociat al unei gelaterii. Astfel, el se specializeaza in demararea si dezvoltarea organizatiilor in franciza si a intreprinderilor. In plus, a realizat servicii de consultanta pentru companii precum Burger King, Borg Warner Corporation, Texas Instruments, Wendy`s, McDonald`s, Pizza Hut, Popeye`s, Selection Research, Inc., National Research Corporations, etc. (A oferit consultanta si asistenta pentru peste 250 de retele de franciza din toata lumea) Dr. Justis a creat, dezvoltat si prezenta programe de management in Anglia, Finlanda, brazilia, Mexic, China, Australia, Japonia, Coreea, Singapore, Filipine, Malaysia, Franta si Elvetia.

In 2003 a fost primul cadru universitar caruia i s-a decernat premiul "Free Enterprise Award" de catre International Franchise Association (IFA) pentru ca a "intarit si stimulat dezvoltarea sistemului antreprenorial liber in intreaga lume". In 2001 i-a fost decernat premiul Silver AXIEM AWARD pentru programul sau de pe Internet numit "Seamless Selling." "AXIEM AWARDS" - "Absolute eXcellence in Electronic Media" - este un program international de premii creat pentru a onora activitatea celor care exceleaza in orice gen de forma a media electronica.

Fundatia The Freedom Foundation din Valley Forge i-a decernat doctorului Justis Premiul Leavey pentru Excelenta in Educatia Antreprenoriala. De asemenea, i-au fost conferite diferite distinctii de catre fiecare universitate in cadrul careia a predat: Indiana University, Texas Tech University, University of Nebraska si Louisiana State University. El este adesea numit "tatal educatiei antreprenoriale pentru intreprinderile mici si mijlocii" si, de curind, a devenit cunoscut ca "tatal educatiei in franciza", datorita contributiei sale la invatamintul din acest domeniu.

Profesorul Justis a publicat peste 125 de articole in publicatii de prestigiu precum Academy of Management Journal, Journal of Accountancy, Academy of Management Executive, Personnel Psychology, Journal of Small Business, si The Accountant's Journal. El este recunoscut ca expert in franciza si afaceri in intreaga lume si a lucrat timp de cinci ani in cadrul Comitetului National de Conducere a Small Business Administration (National Steering Committee of the Small Business Administration). Este, de asemenea, fondator al Societatii pentru Franciza (Society of Franchising) si al Asociatiei Directorilor Institutului pentru Afaceri Mici si Mijlocii (Small Business Institute Directors' Association - SBIDA). Este si co-fondator al programului Certified Franchise Executive (CFE).

Este autor al numeroase carti si articole precum Managing Your Small Business ("Cum sa-ti conduci mica afacere"), Dynamics of American Business ("Dinamica afacerii americane"), Strategic Management and Policy (Management si politica strategice), and Basics of Franchising (Bazele francizei). In cartea sa de referinta Achieving Wealth Through Franchising, 2001, (Cum sa devii bogat prin francizare), scrisa impreuna cu William Slater Vincent, explica pasii catre a deveni un francizat. Cartea sa cea mai recenta Franchising 3rd Edition, 2003, ("Franciza a 3-a editie" scrisa impreuna cu Richard Judd) este cea mai bine vinduta carte din domeniu.

Dr. Justis a sustinut prezentari in cadrul multor conferinte internationale de afaceri in Islanda; Finlanda; Londra - Marea Britanie; Filipine; Malayesia; Singapore; Mexic; Calgary - Canada; Sao Paolo - Brazilia, Sydney - Australia; Beijing - China; Taipei - Taiwan si Seoul - Coreea.
Membru in asociatii profesionale:

    Academy of Management
    International Society of Franchising
    Small Business Institute Directors` Association
    International Council of Small Business
    Midwest Academy of Management

EDUCATIA

Doctorat: Principal - Comportament Organizational;
Secundar: Management, Psihologie sociala, Teorie Economica; College of Business Administration, Indiana University, 1972
M.B.A. Brigham Young University, 1969
Studii universitare - Brigham Young University, 1967
Principal: Stiinte politice;
Secundar: Matematica si Fizica

Dr. Ye-Sho Chen

http://www.fbb.ro/home/scoala-de-franciza/despre-curs/dr-ye-sho-chen.htm

Dr. Ye-Sho Chen si-a obtinut doctoratul in "Cercetarea operatiunilor" la Purdue University in 1985. El este profesor de Managementul Sistemelor Informationale din cadrul Departamentului de Sisteme Informationale si Stiinte Decizionale din cadrul E. J. Ourso College of Business Administration, Louisiana State University. Este Director asociat al Forumului International de Franciza din cadrul Colegiului. A fost Visiting Professor la Fudan University, Cheng-Chi University, si la Chang Gung University. In prezent este Visiting Professor la Academia Internationala de Franciza, Beijing Normal University din Zhuhai, China.

Dr. Chen a publicat peste 80 de lucrari in publicatii de profil (precum Decision Support Systems, Journal of Information Technology, si IEEE Transactions on Engineering Management) si a sustinut prelegeri la conferinte (precum Conferinta Internationala despre Sistemele Informationale si Conferinata Internationala din Hawaii despre Stiintele Sistemelor).

Ca Director asociat al Forumului International de Franciza, sarcina sa primara este de a conduce cercetarea asupra Netchising - combinarea capacitatilor Internetului pentru integrarea globala a procedurilor de afaceri si franciza internationala pentru raspunsul local al cererii - pentru a ajuta organizatiile sa se dezvolte pe piata globala.

EDUCATIA

Doctorat in Cercetarea Operatiunilor, Purdue University, 1985; Dizertatie cu titlul: "Modele Statistice de Text: O abordare a teoriei de sistem" ("Statistical Models of Text: A System Theory Approach,") cu ajutorul partial al National Science Foundation Grant IST-7911893A1 (Cercetator si asistent principal: Professor Ferdinand F. Leimkuhler).
Master in Statistici, Tsing Hua University (Taiwan), 1979.
Licenta in Matematici, Cheng Kung University (Taiwan), 1976.

EXPERIENTA DE LUCRU

    Chang Gung University, Taipei, Taiwan - visiting professor in 2005-2006 si 2004.
    Fudan University, Shanghai, China - visiting professor in 2003.
    E.J. Ourso College of Business Administration, Louisiana State University, Baton Rouge, Louisiana:
    - Departamentul de Sisteme Informationale si Stiinte Decizionale - din 1985 pina in prezent a fost, pe rind: asistent profesor, profesor asociat, profesor adjunct, profesor and director asociat;
    - Departamentul de Stiinte Informatice - din 1985 pina in prezent - Profesor adjunct
    A.B. Freeman School of Business, Tulane University, New Orleans, Louisiana - 1998 - 1999 - Profesor adjunct;
    Purdue University, West Lafayette, Indiana - Scoala de Inginerie Industriala - din 1980 pina 1985 - Tutor, Asistent in cercetare si Instructor pentru studii post universitare;
    Tsing Hua University, Taiwan - Departamentul de Inginerie Industriala - din 1979 pina in 1980 a fost University Instructor;
    Cheng Kung University, Taiwan - Departamentul de Matematica - in 1976 - 1977, a fost asistent de profesor.

A oferit servicii de consultanta pentru companii si organizatii precum: Stonetrust Commercial Insurance Company, Smoothie King, Shell Oil Company, Institute of Electrical Research - Taiwan, China Oil Corporation - Taiwan si Institute of Swine Research - Taiwan.

Dr. Ye Sho Chen a primit numeroase burse si i s-au acordat diferite premii de catre universitati din China si de catre Louisiana State University. De asemenea a fost invitat sa sustina prelegeri in cadrul a numeroase summit-uri de franciza, la universitati din China, la conferinte de afaceri si simpozioane. De asemenea, a dat interviuri pentru publicatii precum Wall Street Journal si a fost citat in diferite studii din domeniu; a publicat numeroase articole referitoare la franciza. Munca sa editoriala nu se opreste aici, insa, Dr. Ye Sho Chen avind in curs de realizare numeroase lucrari; de asemenea, el a lucrat in colaborare cu alti autori si a scris capitole pentru diferite carti de profil.

A fost presedinte si membru de tribunal pentru mai multe dizertatii de doctorat, precum si pentru mai multe teze de masterat si alte proiecte. Programul sau bogat nu l-a impiedicat sa isi ofere serviciile catre universitati, colegii, departamente si catedre, precum cele de a fi membru al numeroase comitete, coordonind diferite publicatii si conferinte. Dr. Chen ajuta si comunitatea, sustinind diferite prelegeri la cursuri la Louisiana State University, University of Louisiana at Lafayette, Societatea Americana pentru Pregatire si Dezvoltare (American Society for Training & Development) - Baton Rouge, Societatea a Profesionistilor Chinezi in Tehnologia Informatiei (Chinese Society of Information Technology Professionals - Baton Rouge), si la cursuri si proiecte ale Crucii Rosii din Baton Rouge.

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.