Scoala de Franciza IMO

Curs 9 Relatia dintre francizor si francizat

Cele patru etape ale relatiei de franciza


Astazi exista o relatie noua si interesanta intre francizatii de succes si francizorul de succes. Aceasta relatie se bazeaza pe incredere, abilitatea de a conlucra si dorinta de a atinge obiective comune. Relatia a devenit o interdependenta si ofera suport atat pentru francizat cat si pentru francizor.

Cele patru etape ale relatiei de franciza
Atunci cand invatam cum sa mergem pe bicicleta, invatam ca exista doua elemente majore care sunt esentiale pentru functionarea sa corespunzatoare: puterea directiei si puterea pedalarii.

Va veti intreba care dintre cele doua este mai importanta. Dupa investigatii ulterioare se pare ca amandoua sunt importante si sunt interdependente. Pentru ca bicicleta sa functioneze bine si sa o ia in directia buna, sa intoarca in modalitatea adecvata, este necesar sa utilizam atat puterea directiei cat si puterea pedalelor pentru a ajunge acolo unde dorim. Acelasi lucru este valabil si pentru franciza. Putem intreba cine este mai important: francizorul sau francizatul. Ambii sunt le fel de importanti in succesul operatiunii de franciza.

Factorul cel mai important implicat in succesul unei francize il constituie relatia care exista intre francizor si francizat. Urmarind ciclul de viata al francizei, sunt usor de observat cele patru etape diferite ale relatiei dintre francizor si francizat. Cele patru etape critice includ:
Lansare (construita pe incredere, dorinte comune si interdependenta)
Crestere
Maturitate
Declin

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.