Curs 7 Brosura de prezentare a francizei

Curs 7.1 Etapele recrutarii unui nou francizat

Etapele recrutarii

 

Schema cu etapele recrutarii unui nou francizat ar trebui sa cuprinda:

(1) acceptarea candidatului ca potential francizat;
(2) intervievarea si evaluarea potentialului francizat;
(3) alegerea ca francizat;
(4) pregatirea (trainingul) ca francizat, si
(5) autorizarea pentru a deschide si opera o noua unitate francizata.
Schema cu parcursul permite potentialului francizat sa isi faca o idee pentru a intelege pasii necesari pentru a solicita obtinerea acestui statut si a deveni un francizat.

Formularul de solicitare

Aproape toate brosurile cuprind si un formular confidential si personal de solicitare pentru inceperea negocierilor in vederea achizitionarii unei francize. Acesta cuprinde sectiuni care trebuie completate de potentialul francizat cu informatii precum:
(1) informatii personale
(2) referinte
(3) educatie
(4) serviciu militar
(5) locul curent de munca
(6) locuri de munca anterioare
(7) descrierea postului/ istoric
(8) motive pentru alegerea acestei francize
(9) declaratii financiare

Regula generala: in evaluarea sa, francizorul acorda o pondere de 50%-50% caracteristicilor individului si informatiilor financiare. Francizorii mai experimentati considera ca aveti suficient capital pentru a porni afacerea. Ei cauta persoane oneste si puternic motivate.

Rezumat
In general, brosura de prezentare a francizei contine informatii despre activitatea generala a francizei. In plus, sunt incluse: UFOC, contractul de franciza si un formular de solicitare. Acestea ofera francizatului posibilitatea de a analiza in detaliu operatiunile si ce ii poate oferi franciza respectiva. Un potential francizat trebuie sa compare brosura unui sistem de franciza cu cea a altui sistem. Ar trebui sa analizati operatiunile, dar si obligatiile financiare implicate de fiecare franciza. Toate vor fi diferite. Trebuie sa fiti familiarizati cu punctele forte si cu punctele slabe ale fiecarui sistem de franciza in parte.

 

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.