Curs 6 Francizorul

Curs 6.3 Manualul de training

Intr-un sistem de franciza recent dezvoltat, manualul operational poate fi folosit ca manual de training pentru noii francizati. Unele dintre organizatiile de franciza creeaza un manual de training separat. Manualul de training este adesea impartit in doua categorii:
(a) programele oficiale de training si
(b) programele de training continuu

Programele oficiale de training ofera francizatului posibilitatea de a fi instruit(a) cu privire la fiecare aspect al afacerii. La Universitatea Hambuger, fondata in 1961 de catre McDonald’s, noul francizat trebuie sa parcurga fiecare aspect major al activitatilor operationale ale afacerii. Multi din francizorii aflati la inceput utilizeaza una dintre unitatile lor ca loc de instruire sau prototip pentru noii francizati. Aceasta este adesea localizata aproape de birourile centrale ale companiei si, in unele cazuri, se afla in aceeasi cladire. Proximitatea dintre unitate si birouri ofera francizorului posibilitatea de a se implica indeaproape in instruirea noilor francizati. Noul francizat ar trebui sa se astepte ca trainingul initial sa dureze cam intre una si doua saptamini.

La  unele companii francizoare trainingul poate dura si cateva luni. In afara training-ului de la sediul companiei francizoare, acum multi francizori solicita noilor francizati sa lucreze cu francizatii existenti timp de patru sau cinci zile inainte de a-si demara propria afacere. Pentru unii dintre noii francizati poate fi foarte avantajos sa colaboreze cu trei sau patru alti francizati inainte de a-si incepe activitatea la propria unitate. Celor mai multi francizori le vine foarte usor sa faca aranjamentele necesare pentru o astfel de colaborare. Francizorul va oferi o serie de programe pe care francizatul le va folosi pentru sporirea succesului. In general, aceste programe sunt impartite in documentare si sprijin administrativ.

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.