Curs 6 Francizorul

Curs 6.7 Training inaintea deschiderii si manualul de inspectie


Training inaintea deschiderii
Cei mai multi francizori ofera o brosura sau un manual pentru activitatea din perioada de dinaintea deschiderii sau din ziua cind are loc marea deschidere. Acest manual va cuprinde pasii pe care francizatul trebuie sa ii urmeze pentru a-si constitui afacerea si a se pregati pentru marea deschidere a afacerii. Manualul poate fi impartit in diferite perioade de timp incluzand:
(1) sase luni inainte de deschidere
(2) doua pana la sase luni inainte de marea deschidere
(3) una pana la doua luni inainte de marea deschidere
(4) 30 zile inainte de marea deschidere
(5) o zi pana la marea deschidere
(6) ziua marii deschideri

Manualul descrie diferitele functii sau activitati pe care francizatul trebuie sa le organizeze. Este important sa se angajeze un anumit numar de persoane, dar numai cu un anumit timp inainte de marea deschidere sau de demarare a activitatii. In plus, inainte de deschidere poate fi nevoie de obtinerea anumitor licente sau aprobari de la administratiile locale sau de stat.

Manualul de inspectie

Un aspect al afacerii, care apare in general anual sau semestrial este inspectarea afacerii de catre francizor. Francizorului i se cere sa faca acest lucru pentru a se asigura ca francizatul respecta toate standardele de calitate si protejeaza marca francizorului. De asemenea, aceasta perioada de inspectie ii permite francizorului sa asigure consecventa in toate unitatile si sa se asigure ca toti francizatii respecta operatiunile stabilite si sistemul organizatiei. Criteriile de evaluare a unitatilor sunt in general structurate pe sase zone generale incluzand aspect exterior, aspect interior, intretinerea zonei clienti, intretinerea zonei de lucru, mentenanta preventiva si mentenanta externa/interna.
In general, fiecare zona va primi un scor. Scorul total este 100 puncte. Francizatilor cu mai multe unitati le va fi evaluata fiecare unitate in parte.


NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.