Curs 6 Francizorul

Curs 6.6 Manualul de asistenta la punctul de lucru


Unii francizori au realizat un manual de asistenta la punctul de lucru pe care reprezentantii lor de pe teren il utilizeaza in relatia cu francizatii. De obicei aceste manuale nu sunt date francizatilor, dar totusi anumite anumite parti din ele sunt oferite francizatului fie prin manualul operational, fie direct de catre reprezentantii de pe teren. In cele mai multe sisteme de franciza s-a creat un simt de corectitudine, respect reciproc si echitate. Manualul de suport pe teren este realizat pentru a identifica si descrie serviciile oferite de francizor fiecarui francizat. In general, acest manual include servicii precum: training, tinerea evidentelor (contabile, etc), planificare financiara, inspectie, standarde de control al calitatii si procedurile si formularele recomandare folosite in evaluarea fiecarei unitati din reteaua de franciza.

Cele mai multe dintre interactiunile care au loc intre francizor si francizat sunt intre francizat si personalul care acorda asistenta si suportul. Personalul care acorda suportul si asistenta poate fi de fapt o singura persoana care se deplaseaza pe teren sau care lucreaza extensiv in birourile organizatiei, oferindu-va expertiza si indrumare. De obicei, reprezentantii discuta cu fiecare francizat despre activitatea generala, nivelul vanzarilor, costul bunurilor vandute, costul fortei de munca, vanzarile promotionale, probleme de productie, daca mai este nevoie de instruire precum si orice program de publicitate important sau care urmeaza sa fie implementat. In general, in fiecare an acesti reprezentanti vor realiza o evaluare detaliata a organizarii si a operatiunilor unitatii francizate. Aceasta evaluare se face o data sau de doua ori pe an, in functie de francizor. Acei francizati care nu obtin scorul minim pot fi atentionati si li se va cere sa isi imbunatateasca modul de realizare al operatiunilor sau sa-si organizeze activitatea si unitatea mai eficient.

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.