Resurse Francizarea afacerii

Diagnosticul afacerii

Diagnostic de francizabilitateRealizam o diagnoza completa pentru a determina gradul in care afacerea clientului este francizabila, dupa cum este turat conceptul afacerii. Prima diagnoza am facut-o in 1996 cand am realizat prima franciza autentic romaneasca. Pentru diagnozele in care am determinat ca afacerea nu este francizabila numele marcilor ramane confidential.

Acest studiu ofera raspunsuri la anumite probleme delicate dupa cum urmeaza:


1. Fezabilitate financiara
Asigura ca ambele parti sunt fezabile. Francizorul trebuie sa poata investi intr-o franciza, sa isi adapteze afacerea pentru ca aceasta sa se poata integra in retea si sa aiba profit. Pe de cealalta parte, achizitionarea si operarea francizei trebuie sa fie profitabile pentru francizat.


2. Posibilitatea reproducerii afacerii
Afacerea, modelul pilot, va fi analizata pentru a se putea determina capacatatea sa de a fi duplicata in diferite conditii de piata si culturale.


3. Capacatati de transmitere a know-how-ului catre francizati
Presupunand ca francizorul domina modelul pilot al afacerii si partea sa operationala, noi vom determina capacitatile sale de a transmite know-how-ul catre francizati intr-o maniera eficace si eficienta din punct de vedere al costurilor.


4. Pozitie competitiva pe piata optiunilor de investitie
Odata ce o afacere devine o franciza, ea nu se mai afla in domeniul sau original. Ea devine o optiune de investitie, iar concurenta sa va fi formata din celelalte francize din aceeasi marja de pret si investitii, precum si din alte optiuni de investitie (imobiliare, actiuni, banci). In acest caz noi determinam care ar fi mediul competitiv al francizei in care francizorul va opera din momentul in care afacerea sa este francizata si patrunde in acest mediu.

NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.