Francizarea este solutia ta?

Despre Francizare

Recomandari structurale si planul de afaceri

Analiza financiara senzitiva si strategica - prin scenarii - de la situatia cea mai rea pana la situatia medie. Relatia cu un nou client incepe cu o analiza cuprinzatoare a scopurilor, resurselor, ocaziilor si obstacolelor. Acest demers este cheia dezvoltarii unei strategii castigatoare in francizare. Pentru o parte din clienti acest demers poate fi rapid. Pentru altii, o analiza in profunzime este necesara. Pentru fiecare client, IMO subliniaza optiunile strategice, recomanda o cale de actiune si estimeaza costurile.

Unii sfatuitori sau consultanti pot recomanda taxe si redevente mari pentru a va crea o imagine optimista a muncii lor. Desi asta poate parea atractiv, taxele trebuie calculate si cantarite cu grija. Altfel, sistemul si reputatia dumneavoastra ar putea sa piarda pe termen lung. Pachetul de franciza trebuie sa fie competitiv atat pe piata activitatii cat si pe piata oportunitatilor de franciza. Taxele nejustificate se razbuna asupra dezvoltarii sistemului dumneavoastra.

Francizarea nu incepe prin alcatuirea contractului de franciza

Contractul de franciza se realizeaza abia cand jumatate din Manualul Operational este deja realizat, iar toate standardele sunt detaliate clar - ele devenind parte componenta a contractului si strategia generala a francizei este definitiva, iar contractul poate cuprinde toate elementele negociabile si nenegociabile ale colaborarii.

Marketingul de nisa
Cele mai multe afaceri francizate sunt intr-o nisa a pietei. Va ajutam sa identificati cat mai bine aceasta nisa, punctele de vanzare, si livram mesajul in parametrii bugetului de marketing pe care il poti aloca.
Nici cea mai bine structurata francizare nu valoreaza nimic daca nu vinde francize. Fa totul odata si bine!

Serviciile de care ai nevoie:
Cei ce iti structureaza franciza trebuie sa fie capabili in mare masura sa creioneze serviciile de care are nevoie un francizor in primul an si dupa aceea. Ei trebuie sa fie alaturi de francizor, pe termen lung in toate punctele critice ale expansiunii.

Eficienta:
La IMO, intregul complex de creare si dezvoltare a francizei se face sub acelasi acoperis evitand dublarile si contradictiile de viziune ce apar atunci cand procesul este executat de mai multe entitati fara legatura una cu alta.

Procesul de creare a sistemului de franciza si toate materialele si documentele sunt extrem de detaliate la IMO. "Scurtaturile" pot economisi timp si bani, dar pot fi extrem de costisitoare in viitor. IMO pune afacerea sub microscop si propune imbunatatiri si cunostinte pentru tine, pentru a intelege mai bine nevoile actuale si planificarea pe viitor a afacerii tale.

***
De multe ori, cu timpul relatia dintre Francizor si francizat devine dificila. Stapanirea si controlul acestor neintelegeri face diferenta intre o franciza bine structurata si restul afacerilor.
***
Studiul initial de investigare

Recomandarile structurale si analiza financiara nu costa prea mult si iti raspund la intrebarea: Afacerea mea poate fi francizata cu succes? Sa mergi mai departe fara a cunoaste raspunsul la aceasta intrebare poate fi extrem de riscant si nu merita sa creati un proiect complet inainte de a avea un studiu bine conturat al fezabilitatii. Avem mai multa experienta reala in francizare decit oricine altcineva in Romania. Francizarea este cu mult prea complexa pentru a o limita la o creere de check-listuri. Francizarea cere creativitate si solutii individuale pentru a atinge obiective strategice specifice.

17 ani de experienta in francizare si construirea de francize si lanturi de franciza de mare succes reprezinta ceva mai mult decat invatarea din carti.
***
Oferim strategii individualizate cu scopul de maximiza punctele dumneavoastra tari, lucrand cu resursele disponibile firmei dumneavoastra, pentru a concretiza oportunitati tangibile si pentru a atinge obiectivele specifice. Aici este formularul de contact:

 

 

 

PREZENTA WEB
NEWSLETTER

15 ani de info utile/noutati/optimizare afaceri pentru 15.000 abonati francizori/ investitori/ proprietari de afaceri. Aboneaza-te acum!

PREZENTA WEB
SOCIAL MEDIA

Urmeaza cursul gratuit de franciza inaugurat de IMO in 2006 si actualizat
la nivelul anului 2016.